Bújj, bújj zöld ág

Gyermekek számára rendezünk nyári tábort, illetve évközi játszóházat Kozármislenyben. Minden érdeklődőt sok szeretettel várunk programjainkon.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Magunkról

2008.03.30. 22:12 - Bújj, bújj zöld ág

Címkék: bemutatkozás

Egyesületünk szülők, pedagógusok összefogásával jött létre, főleg abból a célból, hogy a gyermekek nyári szünidejük alatt  szervezett keretek között ismerkedhessenek meg kulturális örökségünkkel, népszokásainkkal, hagyományainkkal, népi kismesterségeinkkel, valamint különböző kézműves technikákkal.


     Tevékenységünk  eleinte főleg a nyári szünidőre korlátozódott, de később igény mutatkozott rendszeres játszóházak szervezésére, amelyeket igyekeztünk a különböző ünnepkörökhöz kapcsolni, majd a nagy érdeklődés miatt havonta megrendezni.
     Táborainkat Kozármisleny különböző közösségi helyiségeiben, s az utóbbi időben a helyi Kultúrházban rendezzük meg, amelyeken nyaranta  majd száz gyerek vesz részt.  Nem csak Kozármislenyből, de a környező településekről is érkeznek nagy számban hozzánk érdeklődő gyerekek.

      A kézműves foglalkozások közül nagy sikere van az agyagozásnak, nemezelésnek és szövésnek is. Az utóbbi időben a gyerekek megismerkedhettek a selyemfestéssel, a gyöngyfűzéssel, papírmerítéssel és a batikolással is.

Táboraink egyik legkedveltebb foglalkozása az utolsó napon bemutatásra kerülő mesejátékra való felkészülés. A gyerekek otthonról hozott jelmezekbe öltöznek, s az együtt elkészített díszletek előtt adnak számot tudásukról. Számos Mátyás mese került már feldolgozásra.

      A havonta megrendezésre kerülő játszóházakat nagy számban látogatják gyerekek, kamaszok és felnőttek is.

            Az elkészült munkák minden esetben hazavihetőek és az internet segítségével meg is tekinthetőek.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekhivogato.blog.hu/api/trackback/id/tr22403818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása